Новости вашего прихода

Березневі збори духовенства пройшли у Бердичівському благочинні

Дев’ятого березня благочинний Бердичівського округу протоієрейВіталій Бойков очолив збори духовенства благочиння.

За традицією, чергове зібрання священства розпочалося з обговорення питань, які піднімав Високопреосвященніший Никодим, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський, на останньому засіданні єпархіальної ради. Владика підбив підсумки попереднього місяця.

Під час зборів духовенства Бердичівського благочиння голова, благочинний округу протоієрей Віталій Бойков, зокрема звернув увагу присутніх на звершення під час Великого посту Літургій Напередосвячених Дарів, наголосивши, що 16-го березня правлячий Архієрей звершить читання Великого Покаянного канону преподобного Андрія Критського у Свято-Миколаївському соборі та Свято-Троїцькому храмі м. Бердичева. З благословення керуючого Житомирською єпархією,Високопреосвященнішого Никодима, архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського, загальна сповідь священиків буде проведена 29-го березня у Свято-Хрестовоздвиженському храмі села Старого Солотвина. Богослужіння очолить Владика Никодим.

Крім того, на зустрічі священства йшлося про різні питання життя і діяльності парафій: читання духовної літератури, належне оформлення церковної документації та інформаційне висвітлення різних подій, що відбуваються на місцях.

Отець благочинний закликав усіх гідно готуватися до Великого посту і провести дні Святої Чотиридесятниці у молитві, смиренні та покаянні, бо Великий піст – це великий дар Божий для спасіння наших душ.

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *